Op 16 november 2017 verschijnt de uitgave Als ik in Vught ben probeer dan eens te  schrijven… De ondergang van de joodse gemeenschap in Zaltbommel, Rossum en Herwijnen. Deze uitgave verschijnt in opdracht van de Stichting Mikwe Zaltbommel.

In 2012 is begonnen met het leggen van gedenksteentjes, de zogenaamde Stolpersteine, voor de omgekomen joodse inwoners in Zaltbommel, Rossum en Herwijnen. Maar wie waren de slachtoffers? In dit boek wordt gepoogd elke naam een gezicht te geven. Wie waren de kleine en de grote mensen, de kleuters, de winkeliers, de ouden van dagen, die vnwege hun ‘jood-zijn’, werden vervolgd en vermoord?

De Stichting Mikwe, de initiator van het project Stolpersteine, rondt hiermee niet alleen het project Stolpersteine af, maar wil de slachtoffers met dit boek, blijvend herinneren. Het peilloze leed dat is aangericht en zoveel decennia na de Grote Verschrikking nog schrijnt en ons steeds opnieuw verbijstert, roept ons op om te strijden tegen elke gedachte aan het bestaan van Übermenschen en Untermenschen.

Dr. Aart Vos (1949), historicus en bestuurslid van de Stichting Mikwe, schreef de portretten en de uitgebreide inleiding over de jodenvervolging in Zaltbommel en omgeving.

Titel Als ik in Vught ben probeer dan eens te  schrijven… De ondergang van de joodse gemeenschap in Zaltbommel, Rossum en Herwijnen
Uitgever
Aldus Uitgevers in opdracht van Stichting Mikwe Zaltbommel
ISBN
9789070545390
Uitvoering
96 pagina’s, formaat 17 x 24 cm., genaaid gebrocheerd, full colour binnenwerk, rijk geïllustreerd
Verkoopprijs
€ 14,50
Verkrijgbaar
Vanaf 17 november 2017 verkrijgbaar of te bestellen in de boekhandel