Deze uitgave is nummer 4 in de Bosch Reeks. De Bosch Reeks beoogt belangrijke Bossche onderwerpen op cultuurhistorisch gebied voor een breed publiek beschikbaar te maken. Dit deel is samengesteld door Ed Hupkens, namens de Werkgroep Toponymie van de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch. Deze werkgroep heeft tussen oktober 2006 en augustus 2014 wekelijks een artikel gepubliceerd in het Bossche Stadsblad over een straat, steegje, plein of hofje. De teksten gaan over de straatnamen van de eerste stadsuitbreidingen buiten de vestingmuren van de stad ’s-Hertogenbosch.

Het betreft hier alle straatnamen in de wijken ’t Zand, De Muntel, De Vliert, De Hofstad, Binnenstad Noord, De Bossche Pad/Eikendonk en deels de Hinthamerpoort. De (bewerkte) teksten zijn als wandelroutes weergegeven. Dankzij het register achter in het boek zijn alle besproken straten, huizen, poorten, kerken, kloosters en waterwegen snel te vinden. Het Stadsarchief stelde de unieke historische foto’s beschikbaar waarmee het geheel is geïllustreerd. Een boek dus voor iedere liefhebber van de stad ’s-Hertogenbosch, zowel bewoners als bezoekers.

Ed Hupkens is afgestudeerd kinderpsycholoog en orthopedagoog (universiteit Nijmegen). Hij heeft ook in Utrecht geschiedenis gestudeerd (niet afgerond). Als naamkundige houdt hij zich bezig met toponiemen, straatnamen, bijnamen en bouwhistorie. Hij publiceert in verscheidene kranten en tijdschriften.

Bossche straten en stegen. De historische binnenstad in 180 doorkijkjes is een uitgave van Aldus Uitgevers in opdracht van de Kring vrienden van ‘s-Hertogenbosch. Het boek is verkrijgbaar in het Kringhuis en (of te bestellen) bij uw eigen boekwinkel.

Titel Bossche straten en stegen. De stad breidt zich uit buiten de veste
Auteur
Ed Hupkens
Uitgever
Aldus Uitgevers in opdracht van de Kring vrienden van ‘s-Hertogenbosch
ISBN
9789070545352
Uitvoering
256 pagina’s, formaat 17 x 24 cm., genaaid gebrocheerd, full colour binnenwerk, rijk geïllustreerd
Verkoopprijs
€ 19,95
Verschijnt
 medio juni 2015