Bossche straten en stegen. De historische binnenstad in 180 doorkijkjes (tweede druk)

Wie was Pastoor de Kroon? Naar welke peper is de Peperstraat vernoemd? En waar komt de naam Achter het Wild Varken vandaan? Het antwoord op deze en vele andere vragen vindt u in Bossche straten en stegen. De historische binnenstad in 180 doorkijkjes.

Het boek is samengesteld door Ed Hupkens, namens de Werkgroep Toponymie van de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch. Deze werkgroep publiceert sinds oktober 2006 wekelijks een artikel in het Bossche Stadsblad over een straat, steegje, plein of hofje. De teksten over de Bossche binnenstad zijn voor dit boek bewerkt tot drie wandelroutes: rondom de Hinthamerstraat, de Orthenstraat en de Vughterstraat. Dankzij het register achter in het boek zijn alle besproken straten, huizen, poorten, kerken, kloosters en waterwegen snel te vinden. Het Stadsarchief stelde de unieke historische foto’s beschikbaar waarmee het geheel is geïllustreerd. Een boek dus voor iedere liefhebber van de stad ’s-Hertogenbosch, zowel bewoners als bezoekers.

Ed Hupkens is afgestudeerd kinderpsycholoog en orthopedagoog (universiteit Nijmegen). Hij heeft ook in Utrecht geschiedenis gevolgd (niet afgerond). Als naamkundige houdt hij zich bezig met toponiemen, straatnamen en bouwhistorie. Hij publiceert in verscheidene kranten en tijdschriften en op het internet.

Bossche straten en stegen. De historische binnenstad in 180 doorkijkjes is een uitgave van Aldus Uitgevers in opdracht van de Kring vrienden van ‘s-Hertogenbosch. Het boek is verkrijgbaar in het Kringhuis en (of te bestellen) bij uw eigen boekwinkel.

Titel Bossche straten en stegen. De historische binnenstad in 180 doorkijkjes
Auteur
Ed Hupkens
Uitgever
Aldus Uitgevers in opdracht van de Kring vrienden van ‘s-Hertogenbosch
ISBN
9789070545345
Uitvoering
192 pagina’s, formaat 17 x 24 cm., genaaid gebrocheerd, full colour binnenwerk, rijk geïllustreerd
Verkoopprijs € 19,95
Verschijnt
 medio juni 2015